Arthroscopie – procedura chirurgicala minim invaziva

26 august 2020
Posted in Blog
26 august 2020 ZAO MEDIA

Este adevarat ca orice durere pe care o simtim este modul prin care corpul nostru ne anunta ca ceva nu este tocmai in regula, asa ca este bine sa nu mai trecem cu vedere peste orice durere pe care o simtim, ci sa invatam sa ne ascultam corpul si sa ii oferim ce are nevoie. Uneori nu stim sa facem acest lucru asa ce din acest motiv apelam la persoane specialiste care sa ne indrume catre decizia corecta.

Problemele de sanatate ce tin de oase, nu prea trec de la sine decat daca este o durere insesizabila si poate avem o lipsa de calciu in corp, insa si in aceasta situatie, trebuie sa apelam la un medic. Nu trebuie sa asteptam sa ne treaca si sa speram ca nu va mai reveni sau sa speram ca nu a fost ceva grav. Unele dureri fie si la o intensitate mica anunta problemele viitoare care pot fi mult mai complicate, asa ca cel mai bine este sa nu lasam timpul sa treaca fara sa facem ceva in aceasta privinta.

Ti se intampla sa te doara genunchi? Ti se intampla sa simti ca ceva nu este bine, dar totusi ti-e teama sa apelezi la ajutorul unui medic pentru a afla ce ai patit? Ei bine, in acest caz, cel mai bine ar fi sa iti faci curaj si sa vezi cu ochii tai care este problema, ce afectiune ai si cum se poate rezolva. Gandeste-te la un principiu simplu: cu cat este problema mai mica, cu atat se poate vindeca mai usor. Daca lasam sa treaca timpul sperand ca o sa ne vindecam singuri, este posibil sa se agraveze, iar vindecarea va fi mai dureroasa.

Este adevarat ca persoanele de varsta medie sau de varsta a treia au nevoie de arthroscopie, o procedura chirurgicala minim invaziva care se realizeaza cel mai adesea la genunchi, pentru a reface articulatiile care sunt mai sunt in cea mai buna forma. Insa acest lucru nu ar trebuie sa te sperie, chiar si definitia acesteia este prietenoasa: este o procedura chirurgicala minim invaziva, adica nici nu intra in discutii problema de recuperare indelungata sau de dureri postoperatorii. Cat despre durerile din timpul interventiei chirurgicale, nu iti face griji. Medicina a avansat atat de mult incat mica incizie care este facuta nu te va supune unor dureri chinuitoare, ci mai degraba insesizabile.

Iar rezultatul te va bucura cel mai mult, pentru ca in urma acestei interventii chirurgicale minim invazive, vei observa ca ti-ai recapatat stabilitatea, ca nu mai simti acele mici semnale de alarma cu care corpul tau incerca sa te atentioneze ca ceva nu este in regula. Vei fi sanatos. Vei avea oase sanatoase si iti vei reveni la rutina ta de pana atunci cat ai clipi.

Pe langa toate aceste lucruri, nu va trebui nici sa recuperezi o perioada indelungata, lucru care te ajuta sa revii la ritmul tau de pana la operatie cat mai repede.

Un alt lucru important de mentionat si care este in favoarea pacientului este faptul ca instrumentele chirurgicale care sunt folosite in timpul operatiei sunt mai mici decat instrumentele traditionale. De asemenea, chirurgii vizualizeaza zona articulatiei pe un monitor video. Acestia pot diagnostica si repara tesutul articular rupt, cum ar fi ligamentele. Tehnic este posibil sa se efectueze o examinare arthroscopica la aproape fiecare articulatie, dar este cel mai frecvent utilizat pentru genunchi, umar, cot, incheietura mainii, glezna, picior si sold.

Cat dureaza mai exact perioada de recuperare?

Dupa finalizarea interventiei chirurgicale, pacientul este, de obicei, mutat din sala de operatii intr-un alt salon, in care are loc recuperarea, iar dupa aceea va fi liber sa mearga acasa. Acest lucru dureaza 1-2 ore, in functie de cum se prezinta pacientul. Cel mai important ar fi ca dupa interventia chirurgicala pacientul sa fie insotit de cineva pe drumul spre casa, pentru a fi supravegheat in cazul in care nu are foarte multa stabilitate in picioare. Insa la o perioada destul de scurta de la acest lucru, isi va recapata forta si echilibrul.

Perioada de ecuperare dupa artroscopia de la genunchi este mult mai scurta decat recuperarea in cazul intervenitiei chirurgicale clasice din aceasta zona, insa este totusi foarte important ca pacientul sa aiba in vedere sfaturile medicului si sa le respecte cu strictele chiar si dupa ce acesta s-a intors acasa. Acestea au scopul de a-l ajuta pe pacient sa isi revina cat mai repede la rutina sa de inainte de operatie si de a nu cauza sub o forma sau alta complicatii.

Asadar, daca urmeaza sa faci arthroscopie, acest articol te va ajuta sa iti dai seama ca aceasta interventie chirurgicala minim invaziva nu iti va cauza neplaceri.

, , ,