Noua tehnica pentru proteza de sold

30 martie 2020
Posted in Blog
30 martie 2020 ZAO MEDIA

Rapid recovery sau recuperarea accelerată după plasarea protezei la genunchi sau șold … este o filozofie cu un protocol adaptat pentru chirurgia protetică a genunchiului sau a șoldului.

Este un set de măsuri care permit recuperarea rapidă după montarea unei proteze. Pacienții rămân spitalizați doar 2-3 zile în secția chirurgicală.

O spitalizare scurtată reduce riscul de infecție. Studiile arată că există mai puține complicații secundare.

Elementele specifice ale acestui protocol includ educația preoperatorie, alimentația perioperatorie, medicația specifică cu vitamine și suplimentarea, un protocol de analgezie și anestezie adecvate, reabilitare postoperatorie personalizată.

Pentru proteza de șold, noua cale de abord  anterioară este una dintre condițiile pentru a asigura recuperarea rapidă. Chirurgul ajunge in profunzime pina la articulatia bolnava fa soldului fara a taia  nici un mușchi. De fapt « se strecoara » între planurile pentru a ajunge la articulatia bolnava. Prin faptul că structurile musculo-tendonului sunt cruțate, recuperarea este mult mai rapidă.

În plus, după operatie , nu mai există reguli obligatorii de respectat ( toaleta ridicata, dormitul  cu perna între genunchi etc.) care sint necesare cind chirurgul opereaza pe o cale clasica. Riscul de luxare a protezei este aproape de zero. Activitatea sportivă dupa operatie  este încurajată.

Sa demonstrat că managementul multi-disciplinar și colaborarea strânsă între chirurg, anestezist și fizioterapeut în respectarea protocolului de recuperare rapidă reprezintă o garanție pentru un rezultat mai bun după implementarea o proteză.