Rapid Recovery si proteza pentru genunchi

30 martie 2020
Posted in Blog
30 martie 2020 ZAO MEDIA

« Rapid Recovery » sau recuperare accelerată după plasarea unei proteze la genunchi sau șold … este o filozofie noua cu un protocol adaptat pentru chirurgia protetică a genunchiului sau a șoldului.

Acesta cuprinde un set de măsuri care permit recuperarea accelerată după montarea unei proteze. Pacienții rămân spitalizați doar 2-3 zile în secția chirurgicală.

O spitalizare scurtată reduce riscul de infecție. Studiile arată că există mai puține complicații secundare.

Elementele specifice ale acestui protocol includ educația pre operatorie, alimentația perioperatorie, suplimentarea cu vitamine, un protocol de analgezie și anestezie adecvate, chirurgie mini invaziva,reabilitare postoperatorie personalizată.

 

Recuperarea genunchiului

Pentru o proteză la genunchi totul începe cu sedinte preparatorii inaintea operatiei  pentru îmbunătățirea mobilității și tonusului muscular. Chirurgul va menaja pe cât posibil inserțiile musculare (mini abordare), hemostaza va fi riguroasă, implanturile protetice sunt personalizate, cel mai adesea nu există drenaj post-operator și cocktailurile analgezice sunt injectate în articulația operată în timpul operației.

Utilizarea factorilor de creștere și a hemostatelor locale, precum și a altor măsuri vor contribui la reducerea sângerărilor postoperatorii.

 

Reabilitarea începe în aceeași zi și pacientul merge de obicei a doua zi.

S-a demonstrat că managementul multi-disciplinar și colaborarea strânsă între chirurg, anestezist și fizioterapeut în respectarea protocolului de recuperare rapidă este o garanție pentru un rezultat mai bun după implantarea unei proteze.